Pla del Mar | el Portet

De meest geliefde wijken in Moraira zijn Pla del Mar en el Portet. Mirador de Moraira is specialist in de renovatie en aankoop van woningen in deze 2 wijken.

Pla del Mar is van origine de eerste buitenwijk van het dorp Moraira, met de bouw van de eerste woningen en buitenhuizen in de jaren 60 van de vorige eeuw.

Pla del Mar Moraira
Moraira vanaf el Portet, met rechts van de havenmond Pla del Mar

De meeste huizen, overwegend villa’s, zijn gericht op het zuidwesten en hebben een mooi zeezicht over de haven van Moraira naar de Peñón de Ifach en skyline van Calpe en/of een panoramisch bergzicht naar de Sierra de Bernia.

club nautico Moraira
Club nautico Moraira, Pla del Mar. Op de achtergrond de Cap D’or, onderdeel van el Portet, met bovenop de wachttoren ofwel ‘Mirador’

De infrastructuur in Pla del Mar is uistekend, met brede straten en prima straatverlichting. De wijk heeft bovendien een eigen conciergedienst. In Pla del Mar zijn verschillende tennisbanen. Bewoners profiteren bovendien van een gereduceerd tarief voor water voor irrigatie.

De woningen in Pla del Mar bestaan voor veruit het grootste deel uit villa’s, veelal in mediterraanse stijl, met her en der ook moderne bouw.

Pla del Mar is voor het overgrootte gedeelte bijna vlak, afhankelijk van de exactie locatie loopt u binnen 2 tot 15 minuten eenvoudig naar het dorpscentrum en boulevard.

 

Actueel beschikbare woningen en projecten in Pla del Mar vind u onderaan deze pagina.

 

El portet is als u de kustlijn naar het oosten volgt vanuit het centrum, na Pla del Mar de volgende en laatste buitenwijk van Moraira.

el Portet Moraira
De baai van el Portet met zandstrand en restaurants

Vanuit Moraira loopt u trouwens naar el Portet via een paseo del mediterraneo, een wandelroute waarbij u continu een prachtig zeezicht geniet. Onderdeel van de wandelroute is een park. De route Moraira centrum naar el Portet bedraagt ongeveer 1,5 kilometer.

el Portet staat natuurlijk bekend om de schelpvormige baai, met zandstrand. Hert waterpeil loopt hier zeer geleidelijk op, waardoor de baai snel opwarmt. Het water is bovendien helder. Er zijn een aantal fijne spaanse strandbarretjes, en voor een luxere maaltijd kunt u terecht bij een gerenommeerd restaurant, le Dauphin.

De baai van el Portet is zeer geliefd, door sommigen omschreven als het Ibiza van de Costa Blanca.

el Portet Moraira
el Portet Moraira met bovenop de Cap d’Or de wachttoren

In el Portet staan veelal mediterraanse villa’s, met in vergelijking tot Pla del Mar, wat meer moderne bouw.

 

[mh_list_estate columns=”mh-grid__1of2″ estate_style=”” estates__in=”4547,2547,4509,4455,4234,4116″ limit=”6″ featured=”” sort=”newest” agent_id=”0″ property-type=”any” locatie=”any” kenmerken-woning=”any” offer-type=”any” price_from=”” price_to=”” bedrooms_from=”” bedrooms_to=””]

 

    U heeft specifieke eisen & wensen, een bepaald budget of voorkeur voor een zone zoals Pla del Mar in Moraira of juist een stukje van de kust af zoals Jalón?


    Mirador de Moraira specialiseert in het actief scouten, taxeren, aankopen en renoveren of herontwikkelen van villa ‘s en huizen aan de Costa Blanca noord, in opdracht van en in samenwerking met onze kopers


    Als eerste nieuw aanbod ontvangen per email, afgestemd op uw eisen en wensen?


    Vermeldt uw wensen hieronder, in steekwoorden, maar zo specifiek mogelijk.