Praktische tips voor renovatie

Het volledig, structureel of deels renoveren van villa’s kan een mooie optie zijn.

In bijvoorbeeld Moraira zijn de mooie plekjes gewild en niet onbeperkt. Oudere woningen van +30 jaar oud staan vaak op deze aantrekkelijk locaties, logisch, destijds had men eerste keus.

Soms is het mogelijk tegen een aantrekkelijke prijs een dergelijke oude villa aan te kopen, wij zijn hier zelf ook continue naar op zoek, om te renoveren en vervolgens tegen een scherpe prijs aan te bieden.

Op deze plaats en op ons Blog delen we graag een aantal praktische en besparende tips voor aankoop en renovatie, zoals wij die ook toepassen. Voor veel meer tips nodigen we u graag uit ons blog te volgen of ons gewoon even te bellen of mailen.

 

 • De juiste locatie. Zoals hierboven aangegeven staan de wat oudere woningen vaak op mooie plekjes, heeft u de keuze, kies dan voor een woning op het zuiden / zuid-oosten, halverwege een niet te steile helling. Deze positie biedt de beste bescherming tegen negatieve invloeden van wind, regen, grondwater en zelfs vorst (ondanks dat dit natuurlijk niet veel voorkomt).

 

 • Pas een overhangend dak toe. Pas bij voorkeur een overhang van ca. 30 cm. toe. Dit in verband met afwatering van hemelwater. In Spanje kan het hard regenen, en vaak bevat de regen ook zand. Bij een plat dak veroorzaak dit strepen aan de gevels, naast de bekende nadelen van een plat dak, grotere kans op lekkage en meer onderhoud. Tegenwoordig worden er in Spanje veel villa’s met platte daken gebouwd, begrijpelijk, want het is ook voordeliger en past bij de populaire ‘Ibiza’ bouwstijl. Indien u deze stijl wenst dan adviseren wij het oude puntdak te behouden en de dakranden op te metselen zodat het dak optisch plat lijkt, gecombineerd met een interne HWA.

 

 • Bouw of koop bij voorkeur een villa met alle vertrekken bovengronds. Eenvoudigweg omdat dit de kans op vochtproblemen door grondwater en overstroming bij heftige regenval (het regent niet vaak, maar als het regent dan regent het echt in Spanje) geweldig reduceert.

 

 • Besteedt aandacht en budget aan de entree en deur. Een mooie, deur, hoger dan gebruikelijk, met een breed kozijn geplaatst achter de gevel is beeldbepalend.

 

 • Kies voor vloertegels met donkere voegen. De eerste keus voor de vloer in Spanje zijn tegels, anders dan in Nederland. het werkt verkoelend in de zomer en is goed te dweilen. We adviseren om te kiezen voor zo minimaal mogelijke voegen en deze in een donkere kleur te kiezen, om verkleuringen door het dweilen en gebruiksverkeer te voorkomen.

 

 • Terrastegels en het voorkomen van scheuren en barsten. Bezuinig niet op de samenstelling van het cement en voeg, sta erop dat de aannemer het duurdere maar flexibele mengsel toepast. Onder invloed van de zon onstaan er scheuren en barsten indien dit niet wordt toegepast.

 

  U heeft specifieke eisen & wensen, een bepaald budget of voorkeur voor een zone zoals Pla del Mar in Moraira of juist een stukje van de kust af zoals Jalón?


  Mirador de Moraira specialiseert in het actief scouten, taxeren, aankopen en renoveren of herontwikkelen van villa ‘s en huizen aan de Costa Blanca noord, in opdracht van en in samenwerking met onze kopers


  Als eerste nieuw aanbod ontvangen per email, afgestemd op uw eisen en wensen?


  Vermeldt uw wensen hieronder, in steekwoorden, maar zo specifiek mogelijk.