U overweegt een villa te kopen of  aan de Costa Blanca?

Dit is een soms spannend en tijdrovend maar vooral leuk proces.

De eerste vraag is waar de woning te kopen of te bouwen.

Omdat u dit stuk leest is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk Moraira. Wat ons betreft een prima keuze. Moraira is gesitueerd op ruim een  uur van twee internationale vliegvelden, Alicante en Valencia met een internationale samenleving waarbij de oorsprong als Spaans visserdorp nog voel- en zichtbaar is. Moraira, ook wel Rada de Moraira genoemd, biedt het gehele jaar door een fijne plek om te leven, door het authentieke centrum. In de zomer is het wel wat drukker door toerisme, maar er is zeker geen sprake van overpopulatie. Dit heeft ook te maken met het geringe aantal appartementgebouwen , bovendien gelimiteerd tot 4 bouwlagen*.

Het zandstrand  L’Ampolla bevind zich direct naast de boulevard in het centrum en misschien nog wel mooier is de baai van El Portet op 1.500 meter van het centrum. Hier valt ook gemakkelijk naar toe te wandelen via een wandelpad met een geweldig uitzicht over de middellandse zee.

De gemiddelde woningprijzen in Moraira zijn zeker niet laag, met name niet vergeleken met andere delen van de Costa Blanca zoals het gebied rondom Torrevieja. Via onder andere Kyero.com zijn de ontwikkelingen qua prijs en vraag te volgen per kwartaal. Ook Spanish Property Insight kan ik aanbevelen om inzicht te verkrijgen in de Spaanse woningmarkt. Beide websites zijn Engelstalig.

De gemiddelde prijs van een woning in Moraira op moment van schrijven, juli 2018, is ongeveer € 550.000. Gemiddelde prijs van een woning in de provincie Alicante is € 260.000. De hoge gemiddelde prijs valt te verklaren doro her relatief hoge aantal ´miljoenenvilla´s´ en het geringe aantal kleine appartementen en bungalows. Moraira kent ook geen grootschalige nieuw bouw projecten.

Samengevat is een investering in een huis in Moraira dus zeker geen kleine inverstering, maar wel een waardevaste investering met een  verwachte mooie waardegroei.

De tweede keuze is vervolgens om bestaande woningen te bezichtigen en de woning welke het beste bij uw eisen en wensen aansluit aan te kopen, of een huis nieuw te bouwen in Moraira.

Natuurlijk is het ideaal als er op het moment dat u op zoek bent een buitenkans voorbijkomt. Dit is natuurlijk altijd mogelijk en hoe langer u de tijd neemt en hoe beter uw contacten zijn des te groter is de kans op het vinden hiervan. Mirador de Moraira biedt hiervoor het onderstaande formulier.

De keuze tussen een nieuwbouw  villa kopen in Moraira of een bestaand huis kopen en renoveren in Moraira.

Bestaande woning in Moraira. Indien voor u de locatie en met name het uitzicht veruit het voornaamste is. Oudere woningen, in Moraira vanaf de Jaren 70, vindt u vaak op de mooiere plekjes. Logisch, aangezien de keuze qua mooie locaties destijds ruim was.

Als u het geluk heeft een dergelijk object tegen een werkelijk lage aankoopprijs te verwerven kan het zich lonen om te renoveren en/of uit te bouwen. Laat u altijd goed adviseren, elke situatie is anders en vergt een goede inschatting en calculatie om voor de juiste optie te kiezen.

Houdt er rekening mee dat bijvoorbeeld het plaatsen van een 1ste verdieping op een bestaande woning vaak kostbaar is aangezien de gehele constructie verstevigd moet worden.

Nieuwbouw in Moraira.

Een nieuwe villa bouwen op een niet ontwikkelde bouwkavel of op een kavel waarop de bestaande woning oude villa geruim wordt heeft een aantal voordelen.

Uiteraard kunt u, binnen uw, budget al uw eisen wensen realiseren. Ook bied het de mogelijkheid om toekomstbestendig te bouwen.

De bouwstijl in Spanje. Modern, Ibiza, of klassiek mediterraans.